Prigodan program su izveli članovi Hora džemata Centar Srebrenik. Azra Fazlović je svoje predavanje posvetilaženama koje su spomenute u Kur´anu

Dana 27.3.2015. godine u džematu Centar (MIZ Srebrenik) organizirano je predavanje i druženje za o temi: Izbor mudrosti iz Allahove Knjige i islamske tradicije o misiji muslimanke. Gošća je bila Azra Fazlović, profesorica fikha u Behram-begovoj medresi.

Program je počeo učenjem Kur'anai obraćanjem Emira-ef. Brašnjića, imama Gradske džamije u Srebreniku. Prigodan program su izveli članovi Hora džemata Centar Srebrenik.

Azra Fazlović je svoje predavanje posvetila ženama koje su spomenute u Kur´anu i koje su imale veliki značaj u islamu. Tako je govorila o hazreti Havi, potom o majci Musaa, a.s., kao i o Ibrahimovoj ženi Hadžeri i njenom sinu Ismailu. Spomenula je ZEM-ZEM, izvor koji i danas teče. Poslije toga je pričala o Merjemi, majci Isaa, a.s., a na kraju o ženama iz doba posljednjeg Božijeg Poslanika, a.s.: Hatidži, Aiši, r.a., i o Fatimi, kćerci Poslanikovoj.

Poslije jacije je upriličeno druženje uz kahvu i baklavu. 

{gallery}3003150{/gallery}