Predramazanska Večer ilahija i kasida upriličena je u ponedjeljak, 29. aprila 2019. godine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Behram-begove medrese, uz podršku Muftijstva tuzlanskog.
Ramazansku čestitku uputio je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.
„Od svih radosnih iščekivanja među najznačajnijima je predramazansko iščekivanje koje potiče iz duše i srca svakog muslimana i muslimanke, iz vjere i naše svijetle tradicije. Činimo to pojedinačno i porodično, a činimo to i zajednički kao što smo se večeras okupili da se sjetimo Allahovih blagodati i da sa Allahovim bereketom dočekamo šehri-ramazan. To je najbolje vrijeme koje je Allah, dž.š., dao na ovome svijetu. Mi to znamo i zbog toga je toliko našeg ushićenja i radosti. Ramazan-i-šerif i ibadeti u njemu, posebno post, put su na kojem ćemo se popraviti i u našoj duhovnosti učvrstiti naše korake na siratal-mustekimu i još bolje razaznati naše zadaće i ciljeve. Činit ćemo to obilato i u našim porodicama, i u našim džematima, i u našem narodu u ovoj našoj lijepoj zemlji,“ kazao je muftija Fazlović.
Uvodno ašere proučio je polaznik tuzlanskog mekteba Solina Harun Omerović. Recitalima o ramazanu i njegovim blagodatima program su uljepšali članovi recitatorske sekcije Behram-begove medrese.
Učešće u programu uzeli su hor Behram-begove medrese, hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“, hor VIS Merak Sapna, kao i solisti Šejma Mehić, Harun i Izudin Čamdžić.