U bosanskoj sobi Džamije „Kralj Abdullah“ u srijedu 23. marta 2022. godine upriličen je predramazanski prijem za supruge uposlenika, uposlenice, saradnice Medžlisa Tuzla i gošće.

Prijemu su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, te tuzlanski imami hafiz dr. Edin-ef. Peštalić i Esmir-ef. Hasanović.

U ugodnom predramazanskom ambijentu gošćama su se obratili muftija Fazlović i glavni imam hafiz Huskanović.

Muftija Fazlović je istakao vrijednost dobrih djela a posebno onog dobročinstva kojeg, pored brige o svojim porodicama, čine naše muslimanke.

“Fascinira nas spremnost Bošnjakinja da odvoje svoje vrijeme za opće dobro, budu uz druge ljude i na raspolaganju svojoj Islamskoj zajednici. Kad se odlučimo da sudjelujemo u djelima koja su dobra, ne pokajemo se. Podstičimo i podržavajmo i druge na dobročinstvo. Više ćemo učiniti i bit ćemo jači ako nas je više u misiji“, kazao je muftija Fazlović, te je pohvalio rad i djelovanje Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Tuzla, koordinatorica u džematima, vjeroučiteljica, supruga naših imama i svih Bošnjakinja koje svojim aktivizmom doprinose misiji Islamske zajednice.

Glavni imam hafiz Huskanović je tokom obraćanja naglasio da je ovaj susret prilika za iskazivanje zahvalnosti svima koje daju doprinos aktivnostima ženskog dijela džemata na ovom području, naglašavajući poseban doprinos i ulogu supruge imama u porodici, ali i džematu.

Hafiz Huskanović je pomenuo i edukativne programe za žene koji se realizuju u tuzlanskim džematima, poput programa „Lijepa riječ“, Katedra fikha za žene u koje su uključene profesorice tuzlanske Medrese, ali i supruge imama, uposlenice, koordinaotirce i džematlijke. Govoreći o važnim projektima nije zaboravio ni halke Kur'ana koje su realizuju u gotovo svim džematima i koje su itekako važne i na koje se obraća posebna pažnja i ulažu zajednički napori za postizanje značajnih rezultata.

Prijem je organizovan u okviru ramazanskog plana aktivnosti Medžlisa Tuzla.