U petak, 23. februara ove godine, upriličen je predramazanski susret muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića s imamima Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Muftija Fazlović se u obraćanju imamima zahvalio na njihovoj značajnoj misiji u džematima povratka. Naglasio je važnost službe imama i njihovu veliku odgovornost. Istakao je da je naš narod ovdje budan, brine o sebi i svojim džematima i ima veliko povjerenje u Islamsku zajednicu. Muftija je govorio i o zajedništvu džematlija te povezivanju i saradnji kao bitnim odlikama naših džemata. Posebno je govorio o jačanju unutarnje snage svakog čovjeka što se intenzivira u mjesecima prije ramazan i tokom ovog mubarek-mjeseca.

Glavni imam ovog medžlisa hafiz Izet-ef. Salkanović zahvalio se muftiji Fazloviću na ovoj posjeti i podršci koju muftija pruža imamima i džematima u Podrinju. Glavni imam je muftiju upoznao s planom ramazanskih aktivnosti u džematima ovog medžlisa.

Susretu koji je održan u Kraljevićima prisustvovali su predsjednik Izvršnog odbora MIZ Zvornik Mustafa-ef. Muharemović i sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.