Članice Aktiva za brak, porodicu i ženski aktivizam koje djeluju pri Medžlisu Islamske zajednice Bosanski Šamac, posjetile su Centar za aktivno starenje u Gradačcu.

Ovo je bila uzvratna posjeta članicama Centra iz Gradačca koje su krajem prošle godine boravile u posjeti MIZ-u Bosanski Šamac. Zajedničkom druženju sa članicama Centra u Gradačcu su, pored koordinatorice Alije Kapetanović i predstavnica MIZ Bosanski Šamac, prisustvovale i žene Bošnjakinje, predstavnice Švicarskog crvenog križa.

Ovom prilikom se razgovaralo i o dosadašnjim aktivnostima, planovima, kao i mogućim oblicima saradnje i realizacije nekih zajedničkih projekata. Jedan od ciljeva buduće saradnje je i zajednička implementacija projekta “Pomoć i njega u kući” koji se uz pomoć Švicarskog crvenog križa od 2013. godine realizira u odabranim općinama u BiH. Cilj je promovirati humanost kao vrijednost koju treba njegovati ispravnim određivanjem prioriteta, odvajanjem dijela sopstvenih blagodati za potrebe drugih, planskim korištenjem slobodnog vremena, volonterskim radom i sl.

Članice Aktiva za brak, porodicu i ženski aktivizam su, u ime MIZ Bosanski Šamac, ovom prilikom domaćinima u Centru za aktivno starenje u Gradačcu uručile skromne poklone.