Agenciju za certificiranje halal kvalitete, 27. septembra 2022. godine, posjetili su predstavnici medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Lukavac i Kalesija. A dan prije, 26. septembra, Agenciju su posjetili predstavnici mežlisa Srebrenik, Bijeljina i Janja. Delegaciju glavnih imama i predsjednika medžlisa ugostio je direktor Agencije mr. Damir Alihodžić i uposlenici.

Posjete su upriličene povodom obilježavanja „Dana halala“ koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodjeljeni prvi halal certifikati na području Sjevernoistočne Europe. Agencija je do sada dodijelila 292 halal certifikata. Na tržištu je dostupno preko 9000 halal certificiranih proizvoda.

Prisutnima je prezentiran sistem halal certificiranja, nadzora i kontrole halal proizvoda i usluga. Također, predstavljen je dosadašnji rad i postignuti rezultati u poslovima halal certificiranja i standardizacije. Razgovarano je i o budućim razvojnim projektima Agencije. Tokom prijema razgovarano je o mogućnostima organiziranja edukacija, promocija i seminara na temu halala u mektebima i džamijama za imame, djecu i džematlije ovih medžlisa. Goste je naročito interesiralo na koji način je uspostavljen sistem kontrole halal certificiranih proizvođača i proizvoda.