U subotu, 20. maja 2023. godine, održano je 10. Državno takmičenje iz islamske vjeronauke. Na takmičenju su učestvovala 72 takmičara iz osam muftijstava u Bosni i Hercegovini, u kategorijama VIII i IX razreda osnovne škole i I razreda srednje škole. Domaćin takmičenja bila je Medresa “Osman-ef. Redžović” u Visokom.

Takmičari koji su predstavljali Muftijstvo tuzlansko zauzeli su III mjesto u ekipnom plasmanu.

U pojedinačnom plasmanu, prvo mjesto u kategoriji osmih razreda zauzeo je Zekerijja Jahja Salihović, učenik Osnovne škole “Kalesija”. Njegov vjeroučitelj je Mehmedalija Imamović. Zekerijja Jahja će učestvovati na 9. međunarodnom takmičenju koje će biti održano u Beču 20. juna 2023. godine.

Drugo mjesto u kategoriji devetih razreda zauzela je Lejla Sinanović, a četvrto mjesto Nadira Subašić učenice Osnovne škole “Kalesija”. Njihov vjeroučitelj je Hamdija Bajrić.

Najbolji plasman u kategoriji prvih razreda srednje škole postigla je Merima Islamović, osvojivši peto mjesto. Merima je učenica JU Poljoprivredne i medicinske škole u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. Njena vjeroučiteljica je Behija Kadušić Beganović. Ostali takmičari koji su predstavljali Muftijstvo tuzlansko postigli su veoma zapažene rezultate.

U revijalnom dijelu takmičenja učenici su se na veoma kreativan i dostojanstven način predstavili publici.
Takmičari i njihovi mentori su se veoma predano pripremali za 10. jubilarno takmičenje. Muftijstvo tuzlansko je takmičarima i njihovim mentorima pružilo stručnu i druge vidove pomoći potrebne za organizaciju takmičenja.