U organizaciji Asocijacije žena MIZ Zvornik, održan je mevlud za žene u nedjelju, 06. 03. 2016. Godine, poslije podne namaza. Na početku programa prisutne je poselamio glavni imam Haris-ef. Mustajbašić. Program je vodila Emina Gogić, predsjednica Asocijacije, a mevludski dio programa je izveo ženski dio hora Medžlisa. 

Dobrodošlicu gostima je poželjela i koordinatorica za rad sa ženama muallima Elma Mustajbašić.  Među gošćama mevludske svečanosti bile su hanume iz Gradačca sa svojom koordinatoricom za rad sa ženama Emirom Kavazović, hanume iz Bosanskog Šamca sa Alijjom Kapetanović, te hanume iz Odžaka sa koordinatoricom Indirom Kusur. Ove drage žene su svojim dolaskom iz daljih gradova dale poseban značaj ovoj manifestaciji. Prisutne su bile i predsjednice ženskih udruženja „Anima“, „Napredak“, te predsjednica Ženskog sektora za Podrinje udruženja Prosvjetitelj. 

Također, žene Zvornika su počašćene dolaskom i poklonom od polaznica iz Škole Kur'ana iz Tuzle na čelu sa Samrom Bašić i Medihom Abdel Rahman. Do ikindije su se družile i razmjenjivale iskustva sa Zvorničankama  polaznicama sufare i halke Kur'ana.  Dogovarale su se o budućoj saradnji. 

Gost predavač je bila Hasiba Saračević, koordinator za rad sa ženama za područje Tuzlanskogmuftijstva. Kroz zanimljive istinite priče govorila je o dobročinstvu, snazi volje i istrajnosti na putu dobra. Podsjetila je na vrijednost žene i značaj zajedničkog djelovanja žena. 

Prisutne su počašćene šerbetom i prigodnom porukom našeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s., a poslije programa je poslužen ručak za sve goste koje su pripremile vrijedne članice halke Kur’ana i sufare sa našeg Medžlisa. 

{gallery}1403160{/gallery}

MIZ Zvornik