Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je, u ponedjeljak 23. jula, članove Reprezentacije Ilmijje Muftijstva tuzlanskog, koji su predstavljali Muftijstvo na jubilarnim dvadesetim Kulturno-edukativnim i sportskim susretima članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanim u Sarajevu.

Reprezentacija Muftijstva tuzlanskog sastavljena iz dvije ekipe, prvu su činili imami sa područja Federacije a drugu imami iz Podrinja, ostvarila je zapažene rezultate. Pored nekoliko nagrada u pojedinačnim sportovima, ova ekipa je zauzela prvo mjesto u odbojci što je u ukupnom plasmanu ekipu našeg Muftijsva dovelo na drugo mjesto.

Muftija Fazlović je čestitao imamima na ostvarenom rezultatu i izrazio zadovoljstvo na kontinuitetu ovih susreta, koji imaju za cilj okupljanje velikog broja imama i uposlenika sa područja cijele Islamske zajednice. Istakao je da uspostavljena lična prijateljstva sa ovakvih susreta trebaju prerasti u povezivanje među našim džematima. Iskazana je i spremnost Muftijstva da podrži ovakve i slične projekte i u budućnosti.

Susretu je prisustvovao i predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Tuzla mr. sc. Sifet-ef. Suljić, koji se u ime članova ekipe zahvalio muftiji Fazloviću na prijemu i permanentnoj podršci. Na pomenutim susretima ekipu Muftijstva tuzlanskog je predvodio Sead-ef. Husić.