Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak 24. septembra 2021. godine hafiza Fadila Umihanića i njegovog muhafiza Nedžada Vehabovića, profesora u Behram-begovoj medresi.

Muftija Fazlović je mladom Umihaniću uručio priznanje Muftijstva tuzlanskog za uloženi trud u sticanju časne titule hafiza, čuvara Kur’ana Plemenitog. Muftija je čestitao mladom hafizu i njegovom muhafizu ovaj veliki uspjeh, te im je poželio da i dalje u životu i radu postižu izvrsne rezultate.

Tokom ovog prijema, muhafiz Nedžad Vehabović se zahvalio muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na podršci koju pružaju hafizima i muhafizima. Istakao je kako je uspjeh svakog kandidata koji nauči cijeli Kur’an napamet, ujedno uspjeh cijele Islamske zajednice.

Prijemu su prisustvovali otac mladog hafiza dr. Šekib Umihanić i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.

Hafiz Fadil Umihanić je hifz položio pred Komisijom Rijaseta 25. augusta ove godine, a hafiska dova proučena mu je u džematu Bašigovci Gornji (MIZ Živinice) 19. septembra. Završio je Behram-begovu medresu i njen je 82. hafiz. Svoje školovanje će nastaviti na Džerrah-paša medicinskom fakultetu u Istanbulu.