Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u utorak 25. maja 2021. godine, upriličio je prijem za učenika i učenicu 345. generacije Behram-begove medrese i učenike koji su ovoj školskoj godini na takmičenjima ostvarili najbolje rezultate. Isti dan, upriličen je prijem za profesore koji su učenike pripremali za takmičenja. Prijemu je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić.

Muftija Fazlović je čestitao učeniku i učenici 345. generacije Ismailu Brkiću i Selmi Džafić, na velikom rezultatima koji su ostvarili tokom svog školovanja u Behram-begovoj medresi, te im je poželio mnogo uspjeha u životu i njihovom daljem obrazovanju.

Direktor Medrese dr. Ahmed Hatunić upoznao je muftiju Fazlovića sa uspjesima koje su na općinskim, kantonalnim, takmičenjima na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i državnim takmičenjima postigli učenici Behram-begove medrese. Posebno zapažene rezultate učenici su ostvarili iz fizike, historije, geografije, demokratije i ljudskih prava, engleskog i njemačkog jezika. Pored toga što marljivo uče ove mlade ljude krase i lijep ahlak, na što je Behram-begova medresa ponosna, kazao je direktor Hatunić, te je istakao veliku podršku koju učenicima na putu sticanja znanja pružaju njihovi profesori.

Muftija Fazlović je čestitao učenicima i učenicama, njihovim profesorim i upravi Medrese na uspjesima koje postižu. Behram-begova medresa je ugledna škola u kojoj se iz godine u godinu ostvaruju značajni rezultati na svim poljima. Posebno su vrijedna ona djela i rezultati koji izniknu na znanju.

“Želimo da nastavite s vašim napredovanjem i da uvijek ostanete vezani za svoju Behram-begovu medresu i Islamsku zajednicu, da budete u misiji dobra i od koristi našem narodu i domovini Bosni i Hercegovini”, poručio je učenicima muftija Fazlović.