Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u četvrtak 17. septembra 2020. godine dr. Junusa Keleša, novog savjetnika za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske.

Muftija Fazlović je savjetniku Kelešu poželio uspjeh u radu, te je gosta upoznao s organizacijom, strukturom i trenutno najvažnijim aktivnostima ovog muftijstva. Istakao je dosadašnju dobru saradnju i uspješnu realizaciju zajedničkih projekata Ureda savjetnika za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske u našoj zemlji i Muftijstva tuzlanskog. Razgovarano je o mogućim novim vidovima saradnje u narednom periodu.

Tokom posjete Muftijstvu tuzlanskom savjetnik Keleš je boravio i u Behram-begovoj medresi, te je obišao i Behram-begovu (Šarenu) džamiju u Tuzli, gdje su trenutno u toku radovi na njenoj restauraciji.

Prijemu su prisustvovali stručni saradnik u Odjelu za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske dr. Samed Omerdić, rukovodilac Službe za vjeske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac i sekretar Muhamed Hasanspahić.