Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je 5. maja ove godine upriličio prijem za pobjednike takmičenja iz mektebske nastave i islamske vjeronauke na nivou Muftijstva tuzlanskog i za njihove muallime i vjeroučitelje.

Ovom prilikom muftija Fazlović je izrazio svoju radost zbog susreta s mladim ljudima koji su pokazali visok nivo poznavanja svoje vjere i vjerskih propisa, među desetinama hiljada djece koja pohađaju mektebsku i nastavu islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama. Naglasio je da su oni najbolji putokaz mladim pokazavši im kako se uz trud i predan rad mogu postiči veliki rezultati. Ukazao je i na potrebu zahvale Uzvišenom Allahu dž.š. na svakome stanju. Istakao je i ulogu muallima i vjeroučitelja, koji predano svakodnevno rade s omladinom. Na kraju svoga obraćanja muftija Fazlović je poželio našim takmičarima uspjeh i na narednim takmičenjima na nivou Rijaseta Islamske zajednice, na kojima će predstavljati Muftijstvo tuzlansko, i da sve svoje prilike u životu najbolje iskoriste.

Na nivou Rijaseta Islamske zajednice takmičenje iz mektebske nastave će biti održano u Sarajevu 15. maja, dok će se na istome nivou takmičenje iz islamske vjeronauke održati 8. maja ove godine u Visokom.