Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je prijem za pobjednike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou Muftijstva tuzlanskog i njihove profesore. Prijemu je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Sead-ef. Seljubac.

Muftija Fazlović je čestitao učenicama na njihovom uspjehu, te je istakao da čovjekov trud i zalaganje, pored rezultata, uvijek donesu osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva. Pozvao je učenice da nastave sa vrijednim radom i učenjem, u ovoj našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini, i da budu ponosne muslimanke i Bošnjakinje.

Muftija se zahvalio i profesorima Islamske vjeronauke za njihov vrijedan rad i predanost misiji širenja znanja. Istakao je važnost veze koju imaju učenik i učitelj za cijeli ljudski rod, civilizaciju i kulturu.

Prva tri takmičara iz osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole sa područja Muftiluka tuzlanskog predstavljat će Muftijstvo na takmičenju iz Islamske vjeronauke na nivou Rijaseta.