Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak 26. juna 2020. godine profesore Islamske vjeronauke koji su učestvovali u procesu pripreme video sadržaja za potrebe realizacije online nastave u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Profesori su pripremili video sadržaje za 92 nastavne jedinice iz predmeta Islamska vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola. Video sadržaji su objavljeni na online platformi Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Muftija Fazlović je istakao veliku važnost misije koju u našoj Zajednici, narodu i zemlji imaju profesori Islamske vjeronauke jer su oni najneposredniji sudionici u vjerskom podučavanju, prosvjećivanju i odgajanju naše djece. Zahvalio se grupi profesora na njihovoj spremnosti i entuzijazmu koje su iskazali tokom ovog vremena specifičnih izazova i velikom poslu koji su uradili.

Dr. Sead-ef. Seljubac je istakao vrijedan rad naših vjeroučitelja, a posebno onih koji su i pored svojih redovnih obaveza rada sa učenicima u matičnim školama, pripremali video sadržaje koji su olakšali učenicima proces učenja.

Profesori koji su učestvovali u procesu pripreme video sadžaja su: Nedžmija Hadžić, Nermina Berbić, Sedžida Husić, Edina Akriche, Mehmedalija Imamović, Saudin Dedić, Mersudin Halilčević, Alem Dedić, Ahmedina Purković, Emir Džambegović, Muamera Čamdžić, Almedina Imširović i Muamer Jusić. Prijemu je prisustvovala i Amina Đulović, stručni saradnik Muftijstva tuzlanskog, koja je bila uključena u ovaj proces te je pratila i pomagala njegovu realizaciju.