Povodom 25. godišnjice rada Radio-televizije Tuzlanskog kantona, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u utorak 13. februara, upriličio prijem za uposlenike ove medijske kuće. Muftija Fazlović je čestitao jubilej direktoru RTVTK Almiru Mulabećiroviću, njegovim saradnicima i svim uposlenicima.

„Cijenimo sve što ste svojom dobrom organiranošću i profesionalošću učinili za ljude u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Hvala vam u ime Islamske zajednice na onome što činite prema Islamskoj zajednici, ali vam se zahvaljujemo i na vašem sveukupnom doprinosu da naše društvo bude bolje društvo i da naša zemlja bude jača zemlja. Želimo da i dalje budete uspješni i da nastavite odgovorno raditi svoj posao,“ kazao je muftija Fazlović.

Muftija je, ovom prilikom, direktoru Mulabećiroviću uručio zahvalnicu Radio-televiziji Tuzlanskog kantona za istinito i pravovremeno informiranje o aktivnostima Islamske zajednice na podučju Muftijstva tuzlanskog.

Direktor RTVTK Almir Mulabećirović se zahvalio Muftijstvu tuzlanskom za kontinuiranu podršku ovoj medijskoj kući. Istakao je uspješnu saradnju sa Islamskom zajednicom, a posebno tokom pripreme ramazanskog programa i sličnih sadržaja, kao i podršku infrastrukturnim projektima ovog medija.

Direktor Mulabećirović uručio je Vahid-ef. Fazloviću, muftiji tuzlanskom, plaketu koju mu je Radio-televizija Tuzlanskog kantona, u povodu 25 godina od osnivanja, dodijelila za uspješnu saradnju, podršku i doprinos razvoju RTVTK.

Prijemu su prisustvovali i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

1/3