Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 2. aprila 2021. godine ministra za boračka pitanja u Vladi TK Fedahiju Ahmetovića i predsjednika Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona Muzijeta Kahrimanovića.

Gosti su muftiji Fazloviću predstavili ovogodišnji program obilježavanja 15. aprila – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine na području Tuzlanskog kantona, u okviru kojeg je i ove godine planiran vjerski dio programa. Ovogodišnja manifestacija obilježavanja godišnjice Armije RBiH u potpunosti će biti prilagođena trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa.

Muftija Fazlović je istakao potrebu stalnog prisjećanja na velika djela pripadnika Armije RBiH u odbrani domovine Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Povodom ovog važnog datuma, Muftija se zahvalio svim institucijama koje brinu o ovim tekovinama. Obilježavajući jedan od najznačajnijih datuma u modernoj historiji Bosne i Hercegovine, Muftijstvo tuzlansko svake godine organizuje učenje hatme i kelimei-tevhida pred duše naših šehida.