U utorak, 17. oktobra ove godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primo je članove tima koji su radili na izradi Kataloga pitanja i odgovora za polaznike mektepske pouke na području Muftiluka tuzlanskog.

Muftija Fazlović se zahvalio članovima tima na trudu koji su uložili, te izrazio očekivanje da će katalozi olakšati mualimima i polaznicima mektepske pouke u pripremama za mektepsko takmičenje, ali i u utvrđivanju gradiva. Muftija je istakao iskustvo i rezultate članova komisije u njihovom muallimskom radu, koji su od velikog značaja za ovaj projekt.

Katalozi su urađeni na osnovu ilmihala broj 1, 2 i 3 koji se koriste u realizaciji mektepske pouke. Prilikom koncipiranja pitanja korišteno je više modela kojima se nastoji unaprijediti znanje učenika i podstaći kritičko mišljenje. Prvi dio kataloga sadrži pitanja koja su postavljenja u formi testa, a u drugom dijelu su ponuđeni tačni odgovori. Glavni imami s nivoa medžlisa i muallimi u mektebima bit će u prilici da na osnovu pitanja sadržanih u katalozima realiziraju testiranje učenika po nivoima.

Članovi tima koji su radili na izradi kataloga su: dr. Mensur-ef. Husić, koordinator, Mahrem-ef. Mešanović,  hfz. dr. Edin-ef. Peštalić, Jasmin-ef. Begunić, Džemal-ef. Softić i Samir-ef. Krbuljić.