Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 28. decembra 2021. godine Avdu-ef. Hodžića dugogodišnjeg imama Medžlisa Islamske zajednice Gračanica.

Muftija Fazlović je Avdi-ef. Hodžiću uručio priznanje Muftijstva tuzlanskog za obavljanje časne uloge imama, hatiba, muallima i glavnog imama, te za doprinos plemenitoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na području Muftiluka tuzlanskog. Muftija je istakao doprinos koji je tokom svog radnog vijeka na ovom polju dao Avdo-ef., te je izrazio očekivanje da će on i dalje biti na raspolaganju svojoj Islamskoj zajednici.

Avdo-ef. Hodžić je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Fakultet islamskih nauka na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu. Obavljao je dužnost glavnog imama i imama u medžlisima Trebinje, Zvornik i Gračanica, a kraće vrijeme bio je direktor Biblioteke Behram-beg u Tuzli. Obavljao je i dužnost ambasadora Bosne i Hercegovine u Pakistanu. U penziju je otišao kao imam Bijele džamije u Gračanici.

Prijemu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gračanica Smajo-ef. Mustafić.