Povodom obilježavanja trideset godina postojanja i rada Radio-televizije Tuzlanskog kantona, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović upriličio je u petak, 24. februara 2023. godine, prijem za uposlenike ove medijske kuće.

Muftija Fazlović je ovom prilikom uručio Priznanje Muftijstva tuzlanskog Radio-televiziji Tuzlanskog kantona za dosljednost u izvještavanju o vjerskim poslovima i ukupnoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na području Muftiluka tuzlanskog.

– Nastala u prijelomnoj epohi naše veličanstvene borbe za slobodu i opstanak, Radio-televizija Tuzlanskog kantona je na svome uzlaznom putu svjedočila i razvoju našega društva i njegovih demokratskih institucija. Istinom i objektivnošću, zadobili ste najvrjednije što jedna medijska kuća može zadobiti: povjerenje gledalaca i slušalaca. Pouzdanim izvještavanjem o ljudima i događajima osvojili ste horizonte medijskih sloboda, što vam može služiti na ponos i čast, kazao je muftija Fazlović, naglasivši da je Priznanje Muftijstva tuzlanskog izraz duboke zahvalnosti svim uposlenicima Radio-televizije Tuzlanskog kantona, od njenog osnivanja do danas.

– Zahvaljujemo vam se na dosljednosti u izvještavanju o vjerskim poslovima i ukupnoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na području Muftiluka tuzlanskog. Posebno ističemo vašu opredjeljenost da s velikom pažnjom izvještavate o našim džematima na području Podrinja i Posavine. Neka vam ovaj jubilej bude podstrek za nastavak ustrajanog rada na pronošenju istine i objektivnom informiranju javnosti o stvarnosti u kojoj živimo, kazao je muftija Fazlović.

Direktorica RTVTK Admira Bakić se zahvalila muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na ovom priznanju i podršci. Istakla je uspješnu saradnju RTV TK i Muftijstva tuzlanskog koja do izražaja posebno dolazi u danima ramazana kada se realizira emisija “Čekajući kandilje”.

Prijemu su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog Amina Đulović.