Svečanom akademijom danas je u Tuzli promovirana 339. generacija učenika Behram-begove medrese u Tuzli. Školovanje je završilo 140 učenika, od kojih 70 u ženskoj i 70 u muškoj medresi, a koji ujedno pripadaju najbrojnijoj generaciji koja je iz Behram-begove medrese izašla nakon njenog obnoviteljskog rada.

Velika dvorana tuzlanskog BKC-a bila je pretijesna da primi mnogobrojne posjetioce ove svečanosti koji su željeli ispratiti ovu generaciju učenika medrese koji potiču iz raznih krajeva BiH.

Ono što je posebno karakteristično za ovu generaciju Behram-begove medrese jeste da su u toku školovanja četiri njene učenice stekle zvanje hafize, a da je velik broj učenika postigao zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz svih oblasti znanja, što je ovu školu svrstalo među najbolje srednje škole ne samo u Tuzlanskom kantonu, već i na prostoru Federacije.

Epitet učenika generacije ove godine ponijeli su Ismail Ćidić iz Srebrenika i Amra Mahmutović iz Tuzle.

Inače, učenicima koji su u toku prošle školske godine stekli zvanje hafiza, direktor Fondacije za hifz – Ured u Sarajevu uručio je prigodne nagrade.

Prigodnim obraćanjima, maturantima Behram-begove medrese čestitali su najprije direktor ove škole profesor Ahmed Hatunić, muftija tuzlanski Vahid ef.Fazlović, te ministrica obrazovanja, nauke i kulture TK  Mirsada Begović.

Posebne čestitke učenicima je uputio i izaslanik reisu-l-uleme IZ BiH, muftija sarajevski Enes ef. Ljekavaković.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.