U nedjelju 26. augusta ove godine u prisustvu nekoliko hiljada džematlija proučena je dova na dovištu u Brateljevićima, Medžlis Islamske zajednice Kladanj.

Prigodnim programom i obraćanjima, te klanjanjem podne-namaza i učenjem dove završena je višednevna manifestacija “Dova kod Djevojačke pećine.

Program na centralnoj manifestaciji je otvorio glavni kladanjski imam Asim-ef. Esmić, a prisutnima se obratio izaslanik reisu-l-uleme Hamed-ef. Efendić. Izaslanik muftije tuzlanskog bio je Mustafa-ef. Gobeljić, a ovom dijelu manifestacije prisustvovali su i obratili se i predstavnik Vlade Tuzlanskog kantona ministar Edin Buševac i načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Prigodan program izveli su članovi hora MIZ Tuzla “Gazi Turali-beg”.

U džamiji u Brateljevećima, u petak 23. augusta,  proučen je mevlud, tevhid i zikr koji je predvodio predsjednik Tarikatskog centra šejh Sirija Hadžimjelić, te je time i počela trodnevna Vjersko- kulturna manifestacija “Dova kod Djevojačke pećine”. Manifestacija je drugog dana obuhvatala sportske susrete i smotru kulturno-umjetničkih društava, da bi se centralna manifestacija 26. augusta 2019. godine održala na platou ispred Djevojačke pećine.