Hafiska dova Abdulazizu Hidiću proučena je u četvrtak 25. februara 2021. godine u džamiji IC Banovići.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog Abdulazizu Hidiću je uručio izaslanik reisul-uleme hafiz dr. Abdulaziz Drkić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik muftije tuzlanskog dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove Muftijstva tuzlanskog, glavni imam Medžlisa IZ Banovići Sead-ef. Mrahorović, hafizi, imami i manji broj članova porodice hafiza Hidića.

Njegov muhafiz je hafiz Mirsad-ef. Mrahorović.

Hafiz Abdulaziz Hidić, sin Medžida i Dike, rođen je u Tuzli, 19.07.1993. godine. Osnovno obrazovanje  završio u Banovićima 2008. godine, a nakon toga upisuje se u gimnaziju u „MSŠ Banovići“ koju uspješno završava 2012. godine. Dalje školovanje nastavlja na Univerzitetu u Tuzli na Filozofskom fakultetu gdje se upisuje na Odsjek za bosanski jezik i književnost na kojem diplomira 2016. godine. Iste godine  počinje učiti hifz pred muhafizom Mirsad-ef. Mrahorovićem. Hifz je položio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 26. augusta 2020. godine. Trenutno je na master studiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za književnosti naroda BiH.