Hafiska dova Ahmetu Mulaomeroviću proučena je u džamiji džemata Međiđa Donja, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, 29. oktobra 2022. godine.

Dovi su prisustvovali izaslanik Reisul-uleme dr. Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, hafiz dr. Kenan Musić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i član Komisije za hifz, Nusret-ef. Kujraković, glavni imam MIZ Gradačac, Husein Jukan, predsjednik Izvršnog odbora, imami, hafizi i brojni džematlije.

Hafiz Ahmet Mulaomerović rođen je 2004. godine u Međiđi Donjoj kod Gradačca, od oca Amira i majke Nervade. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu. Učenik je trećeg razreda srednje ekonomske škole JU MSŠ „Hasan Kikić“ u Gradačcu. Pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH uspješno je okončao polaganje hifza 17. augusta 2022. godine te stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog. Njegov muhafiz je Kemal-ef. Mehić, imam Reuf-begove džamije u Gradačcu.

Diplomu hafiza Kur'ana Ahmetu Mulaomeroviću uručio je izaslanik Reisul-uleme muftija Fazlović. Muftija Fazlović je hafizu, njegovim roditeljima, muhafizzu i džematu prenio čestitke reisul-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića. U svome obraćanju je naglasio da svaka nova hafiska diploma ima neizmjerno veliki značaj za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

“Kur'an je najbolji udžbenik za školu života, a iz njega proističu svi ostali udžbenici. Sve škole služe da se postigne uspjeh u školi života. Škola života je škola najvećih ispita i najveće kušnje. Nije ih moguće savladati bez Kur'ani-kerima“, poručio je Muftija te je naglasio da se zrelost jednog naroda pokazuje na licu mladih ljudi.

„Ako je omladina u jednom narodu odgojena, to je najbolji znak koji upućuje na snagu i zrelost jednog naroda. U ovoj halki hafiza danas su uglavnom mladi ljudi a tako je u cijeloj našoj domovini. To je svjedočanstvo da se brinemo o našim potomcima, da se brinemo o našoj budućnosti, dunjalučkoj i ahiretskoj“, kazao je muftija Fazlović.

Ajete iz Kur'ana Časnog učili su prisutni hafizi, a hafisku dovu je proučio muhafiz Kemal-ef. Mehić. Prisutnima su se obratili hafiz dr. Kenan Musić, glavni imam Nusret-ef. Kujraković i imam džemata Mehdin-ef. Džafić.

Hafiz dr. Kenan Musić je ovom prilikom izrazio radost što je u redove hafiza ušla mlada, plemenita duša koja će, ako Bog da, svojim radom pokazati šta istinski znači biti hafiz.

„Istinski je hafiz onaj koji u svome srcu ne nosi zlobu ni prema jednom Allahovom stvorenju, prepoznajemo ga po danu u dobru a njegova porodica ga prepoznaje po noći jer je on i tada pred svojim Gospodarom, uči Kur'an. Što više Kur'ana bude među nama, više će i dobra biti među nama“, kazao je hafiz Musić.