U srijedu, 30. marta 2022. godine, u džamiji Behram-begove medrese, proučena je hafiska dova Anisu Subašiću. Njegov muhaffiz je Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Dovi su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Tešnju Fuad-ef. Omerbašić, predstavnik Svjetske organizacije za hifz Džemal Muslih, te mnogobrojni hafizi, profesori, rodbina i prijatelji.

Muftija Vahid-ef. Fazlović, izaslanik reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, čestitao je ovaj veliki uspjeh mladom hafiz, njegovom muhaffizu, porodici, Behram-begovoj medresi i Medžlisu IZ Tešanj.

“Allahove blagodati su velike a naše riječi su male da to iskažu. Allahova, dž.š., posebna blagodat cijelom kosmosu, svim svjetovima, jeste Kur'ani-kerim, objava koja potvrđuje sve ranije objave. Učenje hifza je veličanstven put popločan velikim naporima. To je put koji su zajedno prelazili učitelj i učenik, muhaffiz i budući hafiz. U Allahovo, dž.š., ime, isplati se svaki napor”, kazao je muftija Fazlović, te je u svome obraćanju govorio i o dolasku mabarek mjeseca ramazana. Muftija Fazlović je u najsvečanijem dijelu programa uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog Anisu Subašiću.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Tešanj Fuad-ef. Omerbašić.

Hafiz Anis Subašić je 87. hafiz Behram-begove medrese i svršenik 345. generacije ove škole. Rođen je u Zenici 2002. godine od majke Medine i oca Adisa. Student je prve godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Hafiz Subašić posljednje ajete iz Kur'ana proučio je pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 26. februara do 12. marta 2022. godine. Hifz je počeo učiti u trećem razredu Medrese.