U četvrtak 23. aprila, u Behram-begovoj medresi je upriličena hafiska dova za hafizu Čačković Senadu, učenicu četvrtog razreda naše škole. Ova hafiza je 42. hafiz Behram-begove medrese od početka njenog obnovljenog rada.

Gosti ove svečanosti bili su izaslanik Reisu-l-uleme Mustafa Spahić, dekan Fakulteta Islamskih nauka Sarajevo Ismet Bušatlić i predstavnik Fondacije za hifz Džemal Muslih. Također, svečanosti su prisustvovali i muftija tuzlanski Vahid Fazlović, glavni imam MIZ Brčko Mustafa Gobeljić, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić i brojni gosti, rodbina i prijatelji nove hafize.

Hafiza Čačković Senada rođena je u Maoči 1996. godine. Osnovnu školu je završila kao superodlična učenica, gdje je ostvarivala zapažene rezultate, posebno u oblasti mektebske pouke. Behram-begovu medresu upisuje 2011. godine, a hifz počinje učiti 2012. godine. Hifz je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ položila 8. aprila ove godine. I u Medresi je superodlična učenica i jedna od najboljih učenica odjeljenja.

Muhaffiz hafize Senade je hafiz Edin Dedić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi, kojem je ovo 6. kandidat kojeg izvodi u zvanje hafiza.

Velikom broju vjernika u džamiji Behram-begove medrese su se obratili direktor Medrese Ahmed Hatunić, muftija tuzlanski Vahid Fazlović i izaslanik Reisu-l-uleme Mustafa Spahić. Spahić je hafizi uručio diplomu Hifza Kur'ana, te prigodno priznanje i nagradu u ime Fonda “Bošnjaci”.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.