Hafiska dova Leili Klapić proučena je u četvrtak, 19. septembra 2019. godine. Njen muhafiz je Abdullah Kapo, odgajatelj u Behram-begovoj medresi.  

Svečanosti u džamiji Behram-begove medrese prisustvovali su izaslanik reisul-uleme hafiz Abdulaziz Drkić, viši asistent na Fakultetu Islamskih nauka u Srajevu, izaslanik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, Džemal Muslih, predstavnik Svjetske organizacije za hifz, alimi, hafizi, glavni imami, imami, rodbina i prijatelji mlade hafize.

Diplomu hafize Kur'ana Časnog Leili je uručio izaslanik reisul-uleme hafiz Abdulaziz Drkić, te je ovom prilikom istakao da je hafiza Leila svojim najljepšim djelom dala doprinos da u našem društvu bude više dobra, morala i znanja. Hafiza Klapić je svojim dosadašnjim životom i ovim velikim uspjehom ispričala najljepšu životnu priču na koju se svako od nas može ugledati, kazao je hafiz Drkić.

Dr. Sead-ef. Seljubac je u svome obraćanju kazao da je Behram-begova medresa škola koja ima poseban ambijent za duhovno napredovanje njenih učenika i učenica, a posebno kada je u pitanju učenje Kur'ana.

U ime Behram-begove medrese, čestitke hafizi Klapić, njenom muhafizu i roditeljima uputio je direktor Ahmed-ef. Hatunić. Od 2000. godine do danas, među učenicima i profesorima ove škole, promovirano je 67 hafiza.

Leila Klapić, kćerka Ibrahima i Sanele, rođena je 1999. godine u Tuzli, a živi u Priluku, općina Živinice. Osnovnu školu „Šerići“ završila je odličnim uspjehom, nakon čega 2014. godine upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli.

Uz efendiju Amira Memića uči prve harfove, a učenje Kur'ana napamet počinje u drugom razredu Medrese pred muhafizom Abdullahom Kapom, odgajateljem u Behram-begovoj medresi. Behram-begovu medresu završava kao odlična učenica, a zatim upisuje Farmaceutski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Hifz je pred Komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini položila za sedam dana, od 17. do 23. juna 2019. godine i prva je hafiza u historiji Priluka.