Hafiska dova Maidu Raziću proučena je u srijedu 30. decembra 2020. godine u džamiji u Dobrnji, Medžlis Islamske zajednice Tuzla.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog Maidu Raziću je uručio izaslanik reisul-uleme mr. Dženan-ef. Handžić, direktor Medrese ”Osman-ef. Redžović” u Visokom. On je poručio da hafizi zaslučuju naše posebno poštovanje jer su  titulu hafiza stekli ulažući veliki napor i čineći to iz čiste ljubavi prema Božijoj objavi. U 2020. godini pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hifz je položilo 49 hafiza, istakao je direktor Handžić.

Izaslanik muftije tuzlanskog dr. Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli čestitao je mladom hafiz, njegovom muhaffizu, porodici, džematu i MIZ Tuzla ovaj veliki uspjeh. Kazao je kako se uskoro očekuje održavanje hafiske dove za još četvero učenika i učenica Behram-begove medrese, koji su već položili hifz pred komisijom Rijaseta.

Razić Maid, sin Muhameda i Amire, rođen je 2004. godine u Tuzli. Osnovnu školu završio je kao učenik generacije u OŠ ‘Mramor’, a trenutno je učenik drugog razreda Behram-begove medrese. Učesnik je brojnih školskih i mektebskih takmičenja i takmičenja u hifzu Časnog Kur'an. Njegova starija sestra Maida, također je završila Behram-begovu medresu i hafiza je Časnog Kur'ana od 2018. godine, a muallim u mektebu bio mu je mr. Ibrahim-ef. Softić. Hifz je položio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 7. oktobra 2020. godine. On je 76. hafiz Behram-begove medrese.

Muhaffiz mladog hafiza Razića je hafiz Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koji je na kraju svečanosti proučio dovu.

Svečanosti je prisustvovao predsjednik MIZ Tuzla dr. Amir Karić, a u ime glavnog tuzlanskog imama obratio se hafiz Merim-ef. Đulović. O mladom hafizu Raziću govorio je i njegov muallim, imam džemata Dobrnja Ibrahim-ef. Softić, a uz poštivanje mjera zaštite zdravlja ljudi, svečanosti su prisustvovali hafizi, članovi porodice mladog hafiza i džematlije.