Hafiska dova Muhamedu Kariću proučena je u subotu 26. decembra 2020. godine u džamiji u Priluku, Medžlis Islamske zajednice Živinice.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog Muhamedu Kariću je uručio izaslanik Reisul-uleme muftija zenički Mevludin-ef. Dizdarević. Muftija Dizdarević je podsjetio na važnost stalne brige o učenju Kur'ana, počevši od podučavanja u našim mektebima pa sve do sticanja časnih titula hafiza, o čemu Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini brine već stoljećima. Podsjetio je i na alime poput hafiza Mahmuda Traljića i drugih, koji su na tom polju, u veoma teškim vremenima, mnogo učinili.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović čestitao je mladom hafiz, njegovom muhaffizu, porodici i džematu ovaj veliki uspjeh. Govoreći o Kur'anu Časnom, Allahovom najvećem znamenju, naglasio je da nas Kur'an vodi putem na kojem snagom vjere hrlimo da činimo dobra djela, a najbolja stvorenja su ona koja vjeruju i dobra djela čine.

Hafiz Muhamed Karić, sin Izeta i Halide, rođen je 1997. godine. Nakon  Osnovne škole završava Srednju medicinsku školu u Tuzli i trenutno je  apsolvent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, na odsjeku fizike. Hifz je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini položio 5. marta ove godine.

Hafizu Muhamedu  Kariću  muhafiz je bio hfz. Abdullah Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koji je na kraju svečanosti proučio dovu.

Na hafiskoj dovi govorili su i glavni imam MIZ Živinice Sedin-ef. Karić i imam džemata Priluk Azaudin-ef. Sakić, izrazivši radost što je ovaj medžlis dobio još jednog hafiza Kur'ana.

Ovoj svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, rukovodioci službi muftijstava tuzlanskog i zeničkog Muamer Zukić i Edin-ef. Kavazović, predsjednik IO MIZ Živinice Fehim Šljivić, hafizi, članovi porodice mladog hafiza i džematlije.