U džamiji Behram-begove medrese, 8. decembra 2022. godine, proučena je hafiska dova Tariku Sinanoviću, učeniku Behram-begove medrese u kojoj je do danas promoviran 91 hafiz. Njegov muhafiz je Nedžad Vehabović, profesor u Behram-begovoj medresi.

Dovi su prisustvovali muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, koji je na ovoj hafiskoj dovi bio izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, koordinator za hifz pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Muriz Mešić, hafizi, profesori, porodica i prijatelji mladog hafiza.

Muftija Fazlović je uručio diplomu hafiza Kur'ana časnog Tariku Sinanoviću te je hafizu, njegovom muhafizu, porodici i Medresi prenio čestitke reisul-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića.

– Oni koji su dostojni svog položaja pred Gospodarom svjetova, oni koji se žele nadahnuti u znanju i mudrosti, oni uče iz svega što je Allah, dž.š., stvorio i dive se savršenstvu svoga Gospodara. Mladić i djevojka koji krenu putem na kojem je hafiz Tarik, pripadaju ovoj skupini. Na vrijeme su spoznali kolika ja vrijednost puta kojim ih je njihov Gospodar uputio. To je i individualna vrijednost. Za ljude je važno da se ta vrijednost širi i da su naši hafizi i među učenicima, studentima, u različitim skupinama ljudi kao primjer da je na osnovu zaloga i truda moguće postići ono što se graniči s čudima. Kur'an je poseban. Ne postoji još jedan primjer da je neko u stanju memorizirati neku drugu knjigu, osjećati je svojim srcem i težiti da se svaka poruka te knjige slijedi. Ne postoji knjiga koja se toliko čita, prevodi, tumači, objašnjava i uči napamet kao Kur'an. Ali kruna svega toga je da se Kur'an slijedi, poručio je muftija Fazlović.

Na svečanosti su se prisutnima obratili direktor Ahmed Hatunić i koordinator za hifz hafiz Muriz Mešić.

Tarik Sinanović je rođen 2. decembra 2004. godine u Tuzli. Sin je Damira i Ivane. Osnovnu školu je završio u Tuzli, kao odličan učenik. U Behram-begovu medresu se upisao 2019. godine.  Prve harfove je naučio u prvom razredu Medrese, a učenje Kur'ana napamet počinje u drugom razredu, pred muhafizom Nedžadom Vehabovićem. Hifz je polagao pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH u periodu od 7.  do  21. oktobra 2022. godine.  Trenutno pohađa četvrti razred Behram-begove medrese  i odličan je učenik.