Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizovao je prvi po redu „Zimski mektebski kamp“ koji se održao od 14. do 16. januara u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.
Učešće na prvom zimskom kampu uzeo je 31 polaznik/polaznica mekteba, od toga 22 dječaka i 9 djevojčica.
Kroz cjelodnevne programe, pored druženja i upoznavanja drugih polaznika mekteba, djeca su kroz različite radionice učila i sistematizirala ranija znanja o vjeri i temama vezanim za nju.
Tokom kampa djeca su se upoznala sa temama javnog nastupa kroz koje su učili kako se osloboditi i govoriti o sebi pred drugima, potom su imali priliku uzeti učešće u kvizu znanja te proširiti svoja znanja zanimljivostima iz oblasti akaida, povijesti islama i temeljnih istina vjere.
Pored edukativnog dijela program kampa je obuhvatao i druge aktivnosti kao što su društvene igre, rekreativne i sportske aktivnosti poput skijanja, sankanja i plivanja, boravak na čistom zraku i druge zanimljive aktivnosti koje nudi centar u kojem se kamp održavao.
Koordinatori kampa bili su Amir-ef. Saletović, Ermin-ef- Talić, Muhamed-ef. Mehanović, te Mersada Saletović i Mevla Mehanović.