Muftija Vahid-ef. Fazlović boravio je u utorak 5. marta 2019. godine u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Odžak.

Muftija je održao sastanak sa članovima Izvršnog odbora ovog medžlisa. Fahrudin-ef. Mujanović, pomoćnik glavnog imama, govorio je o vjerskom životu u ovom medžlisu, aktivnostima koje su organizovane za djecu i mlade, mektebskoj igraonici za predškolski uzrast koja je pokrenuta prošle godine, kao i radu s džematlijkama i drugim programima. Nijaz Salkanović, predsjednik Odbora u prošlom mandatnom periodu, predstavio je najvažnije projekte i aktivnosti koje su realizovane u protekle četiri godine. O planovima za naredni period govorio je predsjednik Emir Čengić, koji je istakao nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata.

Muftija Fazlović je ukazao na važnost zajedničkog djelovanja, a što kao rezultat ima dobre rezultate u dosadašnjem radu ovog Medžlisa. Ovom prilikom iskazana je zahvalnost dosadašnjem predsjedniku Nijazu Salkanoviću.

Muftija se susreo i sa privrednicima iz Odžaka, koji su govorili o djelatnostima kojima se bave ali i izazovima i poteškoćama sa kojima se susreću. Većina firmi u Odžaku veoma uspješno posluje, a najveći dio proizvodnje namijenjen je izvozu.  

Muftija Fazlović je iskazao radost zbog uspjeha i razvoja naših firmi i kompanija, te je istakao značaj stalnih razgovora kojima će se ukazati na poteškoće i raditi na njihovom što bržem otklanjanju.

Upriličen je i susret sa mualimima i vjeroučiteljima na kojem je razgovarano o dva važna odgojna i obrazovna procesa, koji imaju veliki utjecaj na odrastanje djece i mladih, i kojima se snažno doprinosi misiji Islamske zajednice.