Direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović, Mensur-ef. Pašalić, šef Odjela za džemat i imama i dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade, 17. decembra tekuće godine boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zvornik. U ime Muftijstva tuzlanskog u radu sastanka je učestvovao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva.

Glavni imam, Haris-ef. Mustajbašić i predsjednik Mustafa-ef. Muharemović sa saradnicima su upoznali goste s radom i aktivnostima Medžlisa u vanrednim okolnostima i mogućnostima provedbe Plana rada u tekućoj godini. Posebno su istaknuli značaj timskog rada i razumijevanja koje stimulira napredak u provedbi planiranih aktivnosti, te doprinosi lakšem prevazilaženju poteškoća koje su izazvane pandemijom korona virusa.

Na sastanku sa imamima predstavljene su lične karte džemata, te su goste informirali o vjerskom životu, mektebskoj pouci, radu s mladima i aktivnostima za žene, te izazovima s kojima se susreću u svom radu.

Direktor Uprave Ismail-ef. Smajlović je izrazio zadovoljstvo onim što je čuo tokom diskusija, čestitao učesnicima sastanka, pošručivši da nastave dobru praksu saradnje s džematlijama u poboljšanju kvalitete rada u džematu i zadrže entuzijazam u radu koji se pokazao u vanrednim okolnostima pandemije korona virusa.

Medžlis Islamske zajednice Zvornik obuhvata područje grada Zvornika i općine Sapna. Na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik je 31 džemat.