Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u ponedjeljak 18. oktobra 2021. godine, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Zvornik. Tom prilikom, muftija Fazlović je prisustvovao mevludskoj svečanosti u ovom medžlisu, te je održao sastanak s glavnim imamima medžlisa u Podrinju i imamima MIZ Zvornik.

Tokom susreta s glavnim imamima i imamima, razgovarano je o radu Islamske zajednice u džematima i medžlisima Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica, Bijeljina i Janja.

Muftija Fazlović je istakao da će Islamska zajednica nastaviti odgovorno obavljati svoju misiju očekujući da će i svi drugi tako činiti. Naši džemati u Podrinju moraju biti aktivni, te se svi poslovi obavljaju u skladu s ranije utvrđenim planovima. U mevludskim danima aktivnosti su još intenzivnije, razgovor i boravak imama među džematlijama je više izražen, te se mevludske svečanosti organizuju u skladu s mjerama o zaštiti zdravlja ljudi.

Govoreći na centralnoj mevludskoj svečanosti Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, muftija Fazlović je džematlije pozvao da jačaju svoju vjeru i svoj džemat, samopouzdanje i spremnost da vrijednosti naše zemlje dijele sa svima koji u njoj žive.

Mevlud u Riječanskoj džamiji proučili su zvornički imami a vaz je govorio hafiz Abdullah Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi.