Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak 29. aprila 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Brčko. U Medžlisu je upriličen sastanak sa glavnim imamom dr. Mustafa-ef. Gobeljićem, predsjednikom Hajrudinom Omerovićem i imamima ovog medžlisa. Razgovarano je o značajnim rezultatima koje ovaj medžlis ostvaruje ali i perspektivi daljeg rada i razvoja.

Tokom posjete, muftija Fazlović se susreo i sa gradonačelnikom ovog grada Esedom Kadrićem.

Muftija je obišao i radove na pripremi restorana u zgradi Ruždija medrese, te se nakon teravih-namaza u džematu Klanac, jednom od najmlađih džemata ovog medžlisa, obratio prisutnim džematlijama. Istakao je važnost naše brige o djeci, njihovom odgoju u vjeri i moralu i njihovom obrazovanju. Govoreći o ramazanu, Muftija je kazao da je to mjesec koji donese toliko dobra da je to nemoguće u potpunosti spoznati. Posebno je ukazao na važnost ibadeta u njegovim danim i noćma.

Tokom ove posjete Medžlisu Islamske zajednice Brčko, u pratnji Muftije tuzlanskog bio je dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.