Delegacija Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u subotu 2. juna boravila je u ramazanskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Teslić.

Tokom ove posjete tuzlanska delegacija je prisustvovala iftaru sa članovima IO Medžlisa Teslić i teslićkim imamima. Potom je jedna grupa delegacije prisustvovala teravih-namazu u centralnoj teslićkoj džamiji Stenjak, a drugi dio delegacije je posjetio drugi obližnji džemat Ruževići.

Domaćini gostima iz Tuzle bili su glavni imam Sifet-ef. Hadžić i predsjednik Šaban Sivić. Potom je uslijedilo ugodno druženje uz kahvu u čajhani Islamskog centra u Tesliću.

Tokom posjete gosti iz Tuzle posjetili su spomen obilježje ubijenim Teslićanima tokom protekle agresije, kao i druge znametiosti ovog područja.

Delegaciju koja je posjetila Teslić su činili članovi Izvršnog odbora Medžlisa Tuzla koji već nekoliko godina njeguju praksu da tokom mjeseca ramazana posjećuju džemate i medžlise u manjem bh. entitetu, kako bi radost ramazana podijeliti sa imamima i džematlijama u tim dijelovima naše domovine.

Predvođeni glavnim tuzlanskim imamom hfz. Ahmed-ef. Huskanovićem Teslić su posjetili hfz. Edin-ef. Peštalić, Dženan Rahmanović, Admir Muratović, Vehid Serhatlić, Adis Islamović i Muhamed Ibrišević.