U četvrtak, 16. maja muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović posjetili su Hadžijsku džamiju.

Nakon teravih-namaza muftija Fazlović se okupljenim džematlijama obratio prigodnom ramazanskom besjedom. Muftija je ovom prilikom istakao značaj i vrijednost mjeseca ramazana. Prisutnima se obratio i glavni imam hafiz Huskanović, kao i imam Hadžijske džamije Mumin-ef. Mumić.

U srijedu 15. maja upriličena je i posjeta mesdžidu Brčanska Malta. Tom prilikom razgovarano je sa džematlijama o najvažnijim pitanjima i potrebama džemata. Nakon zajedničkog teravih-namaza džematlijama su se obratili muftija Fazlović, kao i glavni imam hafiz Huskanović.

Muftija Fazlović je u utorak 14. maja posjetio i džemat Poljice Pustoline, Medžlis Islamske zajednice Puračić. Muftija je u obraćanju džematlijama ukazao na brojne blagodati mjeseca ramazana, posta i ibadeta u ovom mubarek mjesecu. Ovaj džemat posjetili su i rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić i glavni imam MIZ Puračić Zijad-ef. Vehabović i predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Šemsudin Smajlović.