Članice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla već šestu godinu zaredom organizovale su podjelu iftara i hedija za korisnike Doma penzionera. Tokom ove posjete svi korisnici u Domu su obradovani prigodnim predbajramskim hedijama, a za postače je priređen iftar.

Ova posjeta je neizostavan dio ramazanskih aktivnosti Asocijacije i sprovodi se od samog osnivanja Asocijacije, od 2009. godine.

– Naša je obaveza da poštujemo starije. Briga i samilost prema njima pomaže da se premosti generacijski jaz, i da se raširi atmosfera ljubavi i međusobnog poštovanja. Na ovaj način pokušavamo sa stanovnicima Doma penzionera izgraditi osjećaj uzajamnog poštovanja i solidarnosti. Brojni su hadisi koji upućuju na našu obavezu prema starijim, bez obzira na njihov spol, rasu ili vjeru. Nama je to jasna poruka i trudimo se da je ne zaboravimo – kazala je Elmedina Osmić – Brzović, predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

domp 140

U Domu penzionera živi 159 starijih osoba, različite vjere, mišljenja i životnih priča.

– Članice Asocijacije svake godine u ovo ramazansko vrijeme pokušavaju u skladu sa najboljim primjerima koje nam je Poslanik, Muhammed a.s., ostavio u emanet, ali i našim mogućnostima, da u duhu ljubaznosti i milosti prema starijima uljepšamo im ove dane i budemo od onih koji će podstaći i druge na ove lijepe principe prema starijim. Svake godine pored naših članica pružimo priliku za učešće u ovoj humanoj posjeti Domu i svim građankama Tuzle ali i šire. Ove godine, uključio se priličan broj naših članica koje su podržale ovu ramazansku aktivnost – dodala je Osmić Brzović.

domp 142

I ove godine, kao i svake do sada, podrška nije izostala od restorana “Saranda” koji je priredio iftare ali i ljubaznog osoblja marketa “Bingo” Sjenjak, kome se članice Asocijacije ovim putem zahvaljuju.

(rijaset.ba)