Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Odžak Fahrudin-ef. Mujanović izjavio je za Preporod.info da se ramazanske aktivnosti na području ovog medžlisa odvijaju reducirano i u skladu sa mjerama nadležnih vlasti i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

– U želji da uspostavimo što potpuniji ramazanski ugođaj i da budemo što bliži vjernicima u ovoj vanrednoj situaciji, mukabelu učimo putem Radio Preporoda i Facebook profila Medžlisa – kazao je Mujanović.

Naše ikindijske mukabele su poznate široj muslimanskoj javnosti po brojnosti onih koji prate i dolaze u džamiju. Ove godine smo im omogućili da slušaju i prate našu mukabelu kod svojih kuća, kazao je Mujanović

Također je istakao kako su imali običaj za ramazan na mukabelama dijeliti somune za iftar, dok ovog ramazana džematlijama dostavljaju somune na kućnu adresu.

– Zahvaljući gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, iftare oglašavamo pucnjem iz topa/prangije. Ostale aktivnosti su svedene na minimum – rekao je Fahrudin-ef. Mujanović, glavni imam MIZ Odžak.

(Preporod.info)