Mreža mladih Medžlisa IZ-e Janja, tokom mjeseca ramazana, organizovala je nekoliko aktivnosti za mlade koje su bile primjerene vanrednom stanju.

Tako su mladi, već na početku mjeseca ramazana, podjeli prehrambene pakete i higijenske artikle socijalno ugroženim džematlijama.

Povodom mubarek mjeseca ramazana objavljen je literarni konkurs za sve srednjoškolce i osnovce na području Medžlisa IZ-e Janja. Mladi svoje radove pišu o temama: Svjetlost ramazan jača je od svake tame (osnovna škola) i I kad su džamije zatvorene, ramazan je u otvorenim srcima (srednja škola).

Povodom mubarek noći Lejletu-l-bedr hor Medžlisa je izveo prigodan mevludski program koji je emitovan na Facebook stranici Medžlisa, a slična aktivnost planirana je i povodom mubarek noći Lejletu-l-kadr, ističe koordinator Mreže mladih MIZ Janja Omer-ef. Jakupović.

Nakon što su promijenjene odluke u vezi s okupljanjem ljudi na javnom mjestu, odmah su počele pripreme za klanjanje dnevnih namaza u džematu. Članice Mreže mladih su pomogle prilikom čišćenja džamija i njihovoj pripremi za dolazak džematlija.