Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović u petak, 29. marta ove godine, klanjao je džuma-namaz s džematlijama džemata Oskova, Medžlis Islamske zajednice Živinice. Prije džume muftija se obratio okupljenim džematlijama.

– Allahovom milošću mi smo u velikom mjesecu, blagoslovljenom ramazanskom vremenu, posebnom danu u jednoj sedmici i najboljem trenutku u tom danu. To su sve velike časti u našem dini-islamu i mi to osjećamo cijelim svojim bićem. Uzvišeni Allah ulijeva iman u naša srca i daje nam da to razumijemo kako bismo svoje riječi i svoja djela s imanom u srcu uskladili. Zahvalni smo Gospodaru svjetova što nas je odabrao da budemo muslimani. Zaogrnuti časnim plaštom Allahove milosti i oprosta, radujemo se svakom novom ramazanskom trenutku u kojem ćemo upotpuniti svoje ibadete i svoj duh, kazao je muftija Fazlović.

Naglasio je važnost blagodati koje imamo u našoj domovini Bosni i Hercegovini u kojoj živimo u miru i slobodi.

– Zato se uvijek sjećajmo onih prije nas koji su se trudili i borili, naših predaka, šehida i gazija, uleme i vakifa, naših djedova i nena, očeva i majki. Svaka generacija je obavila svoju veliku misiju i zato mi imamo kontinuitet. Poučeni smo i izgrađeni da i mi kao generacija dostojno ponesemo svoj emanet. I vi to činite ovdje u svom džematu, poručio je muftija.

Muftija Fazlović se zahvalio glavnom imamu Sedin-ef. Kariću, imamu ovog džemata Ferid-ef. Fejziću i džematlijama na njihovoj odgovornoj brizi o sebi, svojim porodicama i džematu. Posebno je naglasio važnost brige o djeci i mladima, te dragocjenu i odgovornu misiju koju imaju muallimi u mektebima i učitelji u školama. U vrijednom muallimskom poslu, pored drugih imama Medžlisa Živinice, posebno se ističe Ferid-ef- Fejzić, kazao je muftija, te je ovom vrijednom imamu čestitao na njegovoj plemenitoj misiji.

Hutbu o zekatu kazivao je efendija Fejzić, a nakon džume muftija Fazlović je razgovarao s članovima džematskog odbora.