Muftija Fazlović se u ime Muftijstva tuzlanskog zahvalio članovima Komisije na trudu koji skoro svakodnevno ulažu u preslušavanju kandidata za časni naziv hafiza Kur'ana

U ponedjeljak 28. marta ove godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u pratnji direktora Behram-begove medrese Ahmeda Hatunića, susreo se u Sarajevu sa članovima Komisije za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Susretu je prisustvovalo svih sedam članova ove Komisije, na čelu s predsjednikom hafizom Ismetom-ef. Spahićem.

Tokom ovog susreta je istaknuto da je u porastu interes za učenje Kur'ana napamet u Bosni i Hercegovini. 

Muftija Fazlović se u ime Muftijstva tuzlanskog zahvalio članovima Komisije na trudu koji skoro svakodnevno ulažu u preslušavanju kandidata za časni naziv hafiza Kur'ana. On je kazao da je veliki broj učenika Behram-begove medrese, muderisa, imama i mualima s ovoga područja uspješno položilo ovaj težak ispit. Muftija je također istakao važnost ove Komisije i njen doprinos očuvanju Kur'ana kod nas.

Direktor Behram-begove medrese Hatunić je kazao da je u ovoj školi u periodu njenoga obnovljenog rada zvanje hafiza steklo 48 kandidata, njenih učenika. On se zahvalio i Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu koja je svim kandidatima pružala usluge smještaja i ishrane u vrijeme polaganja ispita.

Sastanku je prisustvovao i hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi, koji je do sada bio muhafiz za 28 kandidata.