Sastanak na kojem je razgovarano o akciji prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode upriličen je u četvrtak, 26. maja 2022. godine, u Muftijstvu tuzlanskom.

Sastanku su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, šef Ureda za zekat Vehid-ef. Arnaut, rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić i Samir Buljubašić, glavni imami Omer-ef. Camić, Samir-ef. Camić, Elvir-ef. Hodžić i Džemal-ef. Šadić, pomoćnik direktora za učenički dom Behram-begove medrese Mehmedalija Čandić, predsjednik Medžlisa IZ Gradačac Jukan Husein, koordinator za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog Mumin-ef. Mumić i imam Hamdija-ef. Islamović.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović obratio se na početku sastanka ukazavši na značaj ove akcije za funkcioniranje naših odgojno-obrazovnih ustanova, ali i za cijelo naše društvo. Posbno se zahvalio se šefu Ureda za zekat Vehid-ef. Arnautu na aktivnostima koje Ured poduzima na planu promocije zekata.

Nakon diskusija definiran je pravac u kojem treba djelovati na ovom planu u medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog.