Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu 26. januara 2022. godine Wiliema Pronka, predsjednika „Proplan“ fondacije i njegovog saradnika Faku Džigala.

Razgovarano je o toku izgradnje “Doma za majke Srebrenice” u Potočarima. Cilj ovog projekta je izgradnja sigurnog doma za majke Srebrenice i Podrinja kojima je u poznim godinama potrebna institucijalna njega i podrška.

Značajna sredstva za ovaj projekt obezbijedili su Fondacija “Proplan” i MFS-Emmaus. Gosti su se ovom prilikom zahvalili Islamskoj zajednici na podršci projektu, te svim džematlijama, koji su učešćem na sergiji organizovanoj krajem prošle godine, još jednom iskazali svoje veliko poštovanje i saosjećanja s hrabrim majkama koje se godinama neumorno zalažu za istinu i pravdu.

Muftija Fazlović se zahvalio gospodinu Pronku što je dio svoga života posvetio Bosni i Hercegovini. Istakao je veliki značaj projekta izgradnje “Doma za majke Srebrenice” u Potočarima i nesebično zalaganje gospodina Pronka na njegovom skorom završetku.