PRO Budućnost je četverogodišnji projekat kojeg Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Američki Caritas (CRS) provode u Bosni i Hercegovni, u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija, među kojima je i Međureligijsko vijeće, s ciljem izgradnje povjerenja između svih etničkih grupa.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, 21. novembra ove godine, u svome uredu, primio Igora Kožemjakina, stručnog savjetnika u Međureligijskom vijeću BiH i Gorana Bubala, direktora projekta PRO Budućnost i predstavnika CRS-a u BiH. Prijemu je prisustvovao i Mensur Husić, član Međureligijskog vijeća BiH – Odbor Tuzla.

Gosti su muftiju Fazlovića upoznali sa projektom PRO Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost). Naglasili su da je ovo četverogodišnji projekat kojeg Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Američki Caritas (CRS) provode u Bosni i Hercegovni, u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija, među kojima je i Međureligijsko vijeće, s ciljem izgradnje povjerenja između svih etničkih grupa. Projekat se provodi u 30 gradova i općina, koji su podijeljeni u 15 parova. Na području Muftijstva tuzlanskog projekat se provodi na području Bratunca, Srebrenice, Modriče, Gradačca, Petrova, Gračanice, Ugljevika, Teočaka, Vlasenice i Kladnja. U narednom periodu, na području ovih općina, planirana je uža saradnja sa lokalnim vjerskim zajednicama, te su istaknute aktivnosti kroz koje će se ta saradnja ostvarivati.

Muftija Fazlović se, ovom prilikom, zahvalio gostima na posjeti, njihovim inicijativama i aktivnostima, te promoviranju pozitivnih priča u Bosni i Hercegovini, koje će, nadamo se, rezultirati promjenom diskursa u našem društvu.