Sarajevo, 23. novembar 2016. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović u posjetu primio članove Građevinskog odbora Husejnije džamije u Gradačcu. Prijemu su prisustvovali i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović te glavni imam MIZ Gradačac Nusret-ef. Kurjaković i predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Husein-ef. Jukan.

Tokom susreta razgovarano je o aktivnostima vezanim za rekonstrukciju ove poznate gradačačke džamije.

Predsjednik Građevinskog odbora Raif ef. Huskić kazao je da su radovi na obnovi i rekonstrukciji vanjskih dijelova džamije privedeni kraju, te da je posrijedi izrada projekta obnove unutrašnjosti džamije.

„Sa obnovom Husjenije džamije krenuli smo 2010. godine i dosada je uloženo oko 380 hiljada KM. Preostali iznos troškova bit će poznat nakon izrade projekta obnova unutrašnjosti džamije koji realiziramo u saradnji sa Federalnim zavodom za zaštitu nacionalnih spomenika, obzirom da je Husejnija na listi nacionalnih spomenika“, kazao je Huskić.

Reisu-l-ulema je pohvalio dosadašnji rad i napor građevinskog odbora po pitanju obnove ove gradačačke ljepotice: „Ovaj sastav Građevinskog odbora svojim radom je pokazao i dokazao svoju kompetentnost i trebamo mu dati podršku prilikom obnove i vraćanja autentičnog izgleda Husejnije“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

(islamskazajednica.ba)