Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u pratnji muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštića posjetio Muniru Subašić, predsjednicu Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Posjeta je upriličena nakon programa obilježavanja 20. godišnjice zvaničnog otvorenja Memorijalnog centra Srebrenica, a reisul-ulema je ovom prilikom poželio zdravlje majci Muniri i iskazao joj riječi podrške u aktivnostima koje realizuje.

Reisul-ulema Kavazović je prethodno u izjavi za Media centar Islamske zajednice istakao da Srebrenica treba ostati temelj identiteta o onome šta su Bošnjaci preživjeli tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

– Ja se nadam da će Srebrenica kao mjesto pamćenja i sjećanja ostati temelj identiteta o onome šta se događalo i šta smo preživjeli. Da će biti mjesto našeg stalnog povratka i nastojanja da se istina o stradanju bosanskih muslimana u 20. stoljeću pokaže svijetu – poručio je reisul-ulema.

Muftija Fazlović je istakao značaj iskazivanja zahvalnosti svim Bošnjacima koji žive na ovom području.

– Ostajemo trajno dužni obraćati se dragom Bogu i pamtiti žrtvu naših šehida. Ostajemo dužni majkama žrtava i uvijek u dovi Allahu, dž.š., da bude na pomoći muslimanima i svim dobrim ljudima – rekao je muftija Fazlović.