Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je održao sastanak sa dr. Safijom Malkić, voditeljem Odjela za brak i porodicu, i koordinatoricama odjela za brak i porodicu muftijstava i mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji.

Sastanku je prisustvovala koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević.

Ovom prilikom reisul-ulema je uputio riječi podrške koordinatoricama, ukazavši na značaj njihovog rada.

Dr. Malkić naglasila je da je ovaj sastanak veoma važan, te je zahvalila reisul-ulemi Husein-ef. Kavazoviću kako na prilici za susret, tako i na kontinuiranoj podršci radu.

– Ovaj sastanak je i vid priznanja, zahvale i podrške koordinatoricama za sve ono što rade na terenu, ali i podstrek za dalje unapređenje projekata odjela za brak i porodicu i savjetovališta za brak i porodicu pri medžlisima – izjavila je dr. Malkić.

Koordinatorice su predstavile svoj rad i aktivnosti. Također, razgovarano je o aktuelnim projektima, ukazano na izazove s kojima se koordinatorice susreću na terenu, te su predstavljeni planovi za predstojeći period.

Odjel za brak i porodicu formiran je pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2015. godine. U devet godina djelovanja, zabilježeni su brojni rezultati i potvrđen značaj osnivanja ovog odjela.