Na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave”, u srijedu 28. decembra 2022. godine, održana je svečanost povodom rekonstrukcije vojnog mesdžida i ispraćaja u penziju brigadnog imama Sejdalije-ef. Hrnjića. Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i muftija vojni Hadis-ef. Pašalić.

Rekonstrukcijom vojnog mesdžida je obuhvaćen prostor za obavljanje namaza, biblioteka, divanhana, zamijenjen je krov i urađena fasada te drugi radovi koji omogućavaju funkcionalnije i ugodnije organiziranje vjerskog života na ovoj lokaciji.

Komandant 5. pješadijske brigade brigadir Emir Kliko uručio je zahvalnice civilnim licima izvan strukture koji su dali značajan doprinos ovom projektu. Brigadir Kliko se posebno zahvalio muftiji tuzlanskom dr. Vahid-ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom.

U svom obraćanju muftija Fazlović je istakao da uređenje ovog mesdžida predstavlja potvrdu vjere muslimana u Oružanim snagama, kao i razumijevanja te vjere da sve što je musliman preuzeo kao emanet treba da stalno unapređuje i čini boljim.

Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić je također zahvalio muftiji Fazloviću za kontinuiranu podršku, te uručio zahvalnice pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su građevinskim radovima i materijalnim sredstvima pomogli adaptaciju objekta.

Na kraju, posebne riječi zahvale upućene su brigadnom imamu Sejdaliji-ef. Hrnjiću koji je stajao na čelu projekta i kojim je, prije odlaska u penziju, krunisao višedecenijski rad u Vojnom muftijstvu. Na mjesto brigadnog imama u kasarni i aerodromu “Dubrave” imenovan je Elvedin-ef. Hokulić, svršenik i postdiplomac Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

(Muhamed Okić/Muftijstvo tuzlansko)