Projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla jedan je od najhumanijih projekata koji se sprovode na prostorima Bosne i Hercegovine.

Kuća se gradi u krugu Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a osnovna namjena joj je da pruži besplatan smještaj za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju pomenute klinike, i njihove porodice.

Pored smještaja, Roditeljska kuća Tuzla će pružiti psihosocijalnu podršku oboljelom djetetu i cijeloj porodici, životne namirnice, sigurno okruženje prilagođeno njihovom zdravstvenom stanju, ali prije svega mjesto za odmor, prisustvo porodične atmosfere, mir i bar na trenutak, nastavak izgubljenog djetinjstva koje biva prekinuto usljed uspostavljanja dijagnoze maligne bolesti.

Za projekat izgradnje Roditeljske kuće Tuzla sredstva su obezbijeđena u potpunosti zahvaljujući Generalnom sekretarijatu vakufa Kuvajta, uz veliku podršku Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Muftijstva tuzlanskog.

U petak su u Tuzli ugostili glavnog donatora, generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Kuvajta Nasera El-Hameda.

Posjeti su prisustvovali i direktor Vakufske direkcije IZ BiH Senaid Zajimović, izaslanik Muftije tuzlanskog dr. Mensur Husić, te predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Zajedno su obišli gradilište na kojem su donatora upoznali sa završenim fazama projekta, ali i sa trenutnom fazom realizacije projekta, a to su fasadni i unutrašnji radovi. Također su razgovarali o problemu globalnog poskupljenja građevinskih materijala i potrebama ovog projekta za njegov nesmetan nastavak.